Redesign Lasvit.com

Jan Řezáč

-

18.9.18

-

čtení na 3 minuty

Lasvit je luxusní česká značka s globálním dosahem. Přináší lidem — zejména těm, kteří už mají tak nějak všechno — krásu a vkus skrze světlo a sklo. Lasvit vytváří nádherné designové skleněné instalace v těch nejlepších budovách světa a část z jejich produkce si můžete koupit i domů… nebo na vaši jachtu.

Opera v Dubai © Lasvit
The best things in life are free. The second best things are very, very expensive.

― Coco Chanel

Před dvěma lety nás oslovil marketingový manažer Lasvitu Tomáš Kejmar, abychom firmě pomohli s redesignem globálního webu Lasvit, který už to potřeboval jak sůl.

Dlouhé vteřiny čekání při načtení starého webu

Dlouhé vteřiny čekání při načtení starého webu

Hlavní výzvy projektu

  • Nedotažená prezentace značky Lasvit — web nijak nekorespondoval s dadaistickým pojetím inzerce
  • Pomalé technologické řešení webu, které začínalo vždy několikasekundovým pohledem na progress bar
  • Mnoho cílových skupin s různými potřebami
  • … a to celé globálně

Na českém trhu dnes není agentura, která by byla schopná odvést špičkovou práci na všech úrovních od redesignu brandu až po technologickou infrastrukturu. Tak jsme Lasvitu pomohli dát dohromady tým, který zakázku zvládl na špičkové úrovni.

Lasvit potřeboval v první řadě revidovat stávající značku a marketingovou komunikaci, takže jsme přizvali Adama Hrubého, který nám pomohl dát značce Lasvit její novou duši. Vznikl dvousetstránkový manuál, který sjednocuje značku Lasvitu ačkoliv nemění logotyp.

Jedna z verzí brand manuálu © Lasvit

Jedna z verzí brand manuálu ©Lasvit

Souběžně s Adamovou prací na manuálu značky jsme vytvořili zadání pro nový web Lasvitu:

  1. Porozuměli jsme byznysu
  2. Porozuměli jsme zákazníkům Lasvitu
  3. Vytvořili jsme prototyp nového webu
  4. Otestovali jsme ho

Byl to víceméně vodopád a více nemělo smysl v této fázi řešit. Web je postavený na fotkách a proškrtnutý obdelník může být v grafice kde co — takže jsme iterovali až nad grafickými návrhy.

Wireframy nového webu Lasvit

Grafika musela být skvělá. Web Lasvitu musel reprezentovat revidovanou značku každým coulem, takže jsme vypsali soutěž mezi špičkovými webovými grafiky, kterou vyhrál Jakub Sodomka se studiem NMDS.

Workshop u Nomádů ©NMDS

Nad vizuální stránkou webu pak proběhl nespočet workshopů a postupných iterací než jsme se dostali do dnešního stavu. Vizuálně je web Lasvitu umělecké dílo — nesnažíme se prodávat lidem skleničky nebo lustry. Vyprávíme o českém sklu, kráse a designu.

Část homepage Lasvit.com

Není to ale jen o grafice. Globální web s globální infrastrukturou, která má fungovat spolehlivě v Číně, Perském zálivu, Německu i USA potřebuje skvělé technologické řešení.

S tím nám pomohla místní zapomenutá buňka inkvizice — Nehoupat, která kompetenčně zhodnotila kvality budoucích technologických dodavatelů a vybrala toho nejlepšího — manGoweb. Ten pak web vytvořil a spustil.

Nobody expects Nehoupat!

Máme za sebou dva roky přemýšlení, zkoumání, designu, focení, kreslení, brandingu, komunikace, interakcí, kódování, programování, copywritingu, kampaní, testování, analýz a workshopů. A naše práce není ani zdaleka u konce… byznys ale nečeká, takže se na první iteraci webu můžete podívat už dnes.

Enable beauty. Lasvit.

V House of Řezáč redesignujeme a optimalizujeme weby, ale soustředíme se u toho na všechny vrstvy marketingu. Výsledkem spolupráce je celkový posun vaší marketingové komunikace dopředu.